Jouw persoonlijke coach

Bij de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs kun je wel wat moeilijkheden ondervinden. Je krijgt het niet voor elkaar om je werk te plannen, en eigenlijk lukt het leren niet zo goed. Je weet misschien niet zo goed HOE je moet leren.

Als je een toets hebt opgekregen voel je de spanning in je lijf toenemen. “Als het me maar gaat lukken..” De nachten voorafgaand aan de toets slaap je slecht, en op de dag zelf ga je met bonzend hart en zweethanden naar school. Tijdens het maken van de toets lijkt het alsof je niets geleerd hebt. Misschien heb je wel last van faalangst, of examenvrees.

Je vindt het lastig om vrienden te maken. Of je weet je niet zo goed een houding te geven in een groep. Misschien word je wel gepest, of pest jij anderen?

Je bent totaal niet meer gemotiveerd om naar school of je werk te gaan. “Waar doe ik het allemaal voor..?” Of je kunt geen keuze maken uit alle mogelijke vakken of vervolgstudies.  “Ik weet nog niet wat ik hierna wil gaan doen, welk profiel moet ik nu kiezen?”

Allemaal voorbeelden van situaties waar je als jongere tegenaan kunt lopen. Heel vervelend als jij zelf met zo’n soort situatie te maken hebt. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen! En je hoeft het niet helemaal alleen te doen. Een jongerencoach kan jou helpen. Ik kan jou helpen! In een aantal sessies kun je al heel veel bereiken. Door inzicht te krijgen in jezelf en jouw manier van doen maak een flinke stap vooruit en krijg je grip op de situatie.

Altijd open voor gesprek

Denk je dat ik iets voor je kan betekenen? Fijn! Stuur me een berichtje, bel of mail me, en dan zien we elkaar hopelijk snel bij het kennismakingsgesprek…

Twijfel je of een coach iets voor jou is? Ook dan is het handig om contact op te nemen zodat we kunnen onderzoeken of ik iets voor je kan doen.

Mijn contactgegevens vind je hier.

“Luisteren kan zoveel zeggen” – Omdenken

Persoonlijke coach

Mijn coaching is gericht op jongeren tussen de 10 en 25 jaar.
De onderwerpen waarvoor je bij mij als coach terecht kunt zijn heel verschillend:

 • Op emotioneel gebied:
  Faalangst of examenvrees, onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, stress en spanning, slecht slapen;
 • Op gebied van school:
  De overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs, motivatieproblemen, moeite hebben met keuzes maken in vakken en loopbaan, problemen met (leren) leren;
 • Op sociaal gebied:
  Je alleen voelen, omgaan met anderen, vrienden maken en houden, gepest worden;
 • Op gebied van gedrag en ontwikkeling:
  Ergens vast lopen, moeite hebben de volgende stap te nemen, pesten, identiteitsproblemen, (homo-)seksualiteit;
 • Enzovoort!

Komt jouw onderwerp niet in de lijst voor, en twijfel je of ik je kan helpen? Vraag het me gerust!

“Het maakt niet uit wat je van elkaar bent, maar wat je voor elkaar betekent”

Praktische informatie

Mijn werkwijze:

Een coachtraject is kortdurend en oplossingsgericht. Uitgangspunt daarbij is de behoefte van de jongere; de oplossing komt bij de jongere zelf vandaan, uitgaande van de eigen talenten en mogelijkheden.

We starten met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voorafgaand aan dit gesprek vullen de ouders / verzorgers en de jongere een intakeformulier in. Dit gebruiken we om te doelen van het coachtraject te bepalen. Wanneer de wederzijdse ‘klik’ er is kan het coachtraject van start! Tijdens de vervolgbezoeken hanteer ik verschillende werkvormen, waarvan het gesprek er één is. Ik geef kleine opdrachten mee om tussentijds de opgedane kennis en inzichten in de praktijk toe te passen. Via email of WhatsApp houden we contact met elkaar.

Een individueel coachtraject bestaat gemiddeld genomen uit een kennismakingsgesprek en 4 vervolgbezoeken van elk een uur, die flexibel kunnen worden ingepland. Wanneer het nodig blijkt kunnen losse coachgesprekken worden toegevoegd, of kan worden overgestapt op een uitgebreider traject van 6 vervolgbezoeken.

Buiten de trajecten om zijn losse één-op-één coachgesprekken ook mogelijk.

Jouw privacy:

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met jouw gegevens. Ik vraag niet méér gegevens dan nodig, bewaar ze op een veilige plek en niet langer dan noodzakelijk. De volledige tekst van mijn privacyverklaring kun je hier terugvinden.

De investering:

Het tarief voor een individueel coachtraject bestaande uit een kennismakingsgesprek en 4 vervolgbezoeken is € 359,- incl. BTW. Het tarief voor een uitgebreider coachtraject bestaande uit een kennismakingsgesprek en 6 vervolgbezoeken is € 495,- incl. BTW.

Het tarief voor een los coachgesprek is € 90,- incl. BTW per uur.

Tot 24 uur voor aanvang kan de afspraak kosteloos worden verschoven of geannuleerd. Een verwijzing via de huisarts is niet nodig. Houd er rekening mee dat kosten voor een coach niet worden vergoed.

Jaren ervaring

Als ervaren docent in het voortgezet onderwijs heb ik al heel wat leerlingen gecoacht. Vanuit mijn functie als docent, maar ook vanuit mijn taken als mentor, vertrouwenspersoon en anti-pestcoördinator. De intensieve contacten met de leerlingen hebben mij veel inzicht gegeven in hun turbulente levens, en de dingen waar zij tegenaan (kunnen) lopen.

Jongeren ervaren vaak grote druk: van hun ouders, hun vriendengroep, de sociale media, school… Ik ben elke keer weer blij verrast over hoe zij daar over het algemeen mee om kunnen gaan, en hoe makkelijk zij ‘out of the box’ kunnen denken. De leefwereld van jongeren verandert snel, is nooit saai, en dat is wat het voor mij extra interessant maakt!

“Hard werken voor iets waar je niet om geeft, noemen we stress. Hard werken voor iets waar je van houdt, noemen we passie” – Simon Sinek

Succesverhalen

Dorien heeft mij geholpen met zelfvertrouwen krijgen en om van mijn faalangst af te komen. Het is heel fijn om met iemand te praten over zoiets en Dorien heeft mij daar heel erg mee geholpen! In het begin dacht ik dat dit niet zou werken, maar het is toch anders dan praten met een ouder of een vriendin.

Irene Dokman

Ik merkte dat toen mijn studie niet lukte ik een heel stuk zelfvertrouwen kwijt was. Na een paar keer met Dorien gepraat te hebben merkte ik hoe fijn het is om er met iemand over te praten! Zeker omdat ze zo oplossingsgericht, open en enthousiast is.

Het zijn de kleine tips die er voor zorgen dat ik mij begrepen voelde en dat ik volgend jaar met goede moed weer ga beginnen!

Ik heb oprecht nog nooit iemand ontmoet die zo betrokken, zorgzaam en vrolijk is! Een aanrader voor alles waar je tegenaan loopt en zelf niet uit kan komen.

Astrid van Ovost

In de korte tijd dat je als gastdocent vanaf 29 maart 2017 op de woensdagen aanwezig was op het opdc Flexcollege / Huiskamergroep te Nijmegen heb je in de harten van leerlingen een speciaal plekje veroverd door jouw manier van zijn en specifieke inbreng. Bedankt daarvoor en veel succes met je verdere loopbaan en in je persoonlijke leven.

Rob Hilberink, docent huiskamergroep
footer_icon      © 2018 - Jezelfinzicht - Dorien Oskam