Over mij

Dorien Oskam

Jouw persoonlijke coach

Hoi! Ik ben Dorien Oskam, getrouwd met de állerleukste man van de wereld en moeder van onze twee tieners Corné en Norah. Een enthousiaste vrouw met een heel groot hart, in het bijzonder voor jongeren. En na het opzeggen van mijn onderwijsbaan sinds augustus 2018 volledig zelfstandig ondernemer…

Het was al vroeg duidelijk dat mijn werk iets met jongeren zou moeten zijn; in mijn jeugd was ik altijd bezig met kinderclubjes organiseren, huiswerkbegeleiding en bijles geven aan medeleerlingen, en meer van die dingen. De keuze voor het docentschap na mijn studie biologie was dus geen moeilijke keuze. Gaandeweg merkte ik dat ik nog veel blijer werd van de begeleiding van mijn leerlingen, de gesprekjes die ik met hen voerde na de les en in de pauzes. En hoe gelukkig ik werd van de resultaten die dat opleverde!

De begeleiding en coaching van jongeren maakt mij écht blij; ik krijg er veel energie van. De ene jongere pakt het snel op, en heeft aan een aantal gesprekken genoeg om weer verder te kunnen groeien en bloeien. De andere jongere heeft meer aandacht en zorg nodig, maar uiteindelijk lukt het ook die jongere om weer verder te kunnen. Eigenlijk net als bij de planten in de tuin: met de juiste aandacht en zorg kun je ook op de lastigste plekken de planten tot volle bloei laten komen! De tuin en de natuur inspireren mij en geven mij ontspanning. Mijn kennis van de biologie en hoe de mens in elkaar zit kan ik regelmatig gebruiken bij mijn begeleiding. Mijn grootste kwaliteiten – mijn betrokkenheid, enthousiasme en het in staat zijn snel een vertrouwensband op te bouwen – worden door de jongeren zeer gewaardeerd.

Het is voor mij dus een hele logische keuze geweest om de begeleiding die ik op school aan de jongeren gaf uit te breiden naar een eigen jongerencoach-praktijk. Eerst erbij, naast het lesgeven op een zelfstandig gymnasium, nu volledig als zelfstandig ondernemer. Een stap die ik heel spannend vond, maar waar ik tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van heb gehad!

‘Je kunt je planten niet dwingen om te groeien, je kunt wel de juiste condities voor groei creëren’

footer_icon      © 2018 - Jezelfinzicht - Dorien Oskam